Judoseura Joen Yawara osallistui lauantaina Iisalmessa käytyyn Genelec-turnaukseen yhteensä kymmenen ottelijan voimin. Kisat menivät yawaralaisittain mainiosti, sillä tuliaisina oli kymmenen mitalia ja runsaasti ottelukokemusta. Otteluita yawaralaisille kertyi yhteensä 36.

Sarjavoittoon ylsi tällä kertaa vain Kari Tuomennoro sarjassa miehet alle 73 kiloa. Tuomennoron ja Venäjän Kostamuksen joukkueen Denis Lamchenkon välinen ottelu oli erittäin tasainen ja tapahtumarikas. Tuomennoro sai aivan ottelun loppuhetkillä heitettyä Lamchenkon waza-arin arvoisesti mattoon ja jatkettua siitä pitävään sidontaan. Tuomennoroja oli kilpailussa ottelemassa kahdessa polvessa, sillä Karin poika Luukas Tuomennoro nappasi pronssia sarjassa pojat alle 13 vuotta ja alle 46 kg yhdellä otteluvoitolla.

Hopeisen mitalin kaulaansa saivat Miia Heikkinen sarjassa naiset alle 70 kg, Rasmus Parkkinen sarjassa pojat alle 11 vuotta ja alle 42 kg ja Aki Ryhänen sarjassa pojat alle 15 vuotta ja 50 kg. Aki tahkosi lisäksi pronssia toisesta sarjasta pojat alle 18 vuotta ja alle 50 kg. Muut pronssimitallin saajat olivat Matvej Vaisman, Miro Martiskainen, Leon Maliniemi ja Juho Hakkarainen.

Vaikka tällä kertaa sarjavoitot jäivätkin vain yhteen, olivat monet ratkaisevat ottelut todella tiukkoja. Ahkeralla harjoittelulla ja kisoja kiertämällä ne saadaan varmasti käännettyä vielä voittojen puolelle!

Tarkemmat tuloslistaukset löytyvät täältä.

Yawaralaisten otteluita pystyy puolestaan katsomaan jälkikäteen täältä.